woensdag 3 december 2014

Maand van verwachtingDecember. Maand van verwachting. Advent. Wat een zegen kan het internet zijn.
Ik kwam zoveel leuke ideeen tegen. Uiteindelijk wordt het in veel opzichten voor ons denk ik een makkelijke Kerst. Na de Kerst volgt al snel de verhuizing en tegen die tijd wil ik wel energie over hebben :-) Dus de zakjes voor de Adventskalender kwamen van de Ikea. Het bord uit de schuur en een handige bus lijmspray zorgde ervoor dat ik zonder naaien, nieten of ander creatief werk een stuk stof om de plaat kon spannen. Keukentouw spannen, zakjes er aan en vullen maar.


Dat vullen liet overigens nog even op zich wachten. De ideeen haalde ik van websites van Stichting Generatio en Bijbelidee. Ik paste het wat aan naar onze persoonlijke situatie. Het was wel wat confronterend dat ons kindje (geadopteerd, voor wie hier nieuw is ;-)) geen geboortekaartje heeft en geen foto's rondom de geboorte. Dat er bij hem geen beschuit met muisjes waren om maar zo te zeggen. Ik probeer het deels op te vangen door aandacht te hebben voor zijn aankomstkaartje, wat wel wél hebben. En een enkele opdracht te vervangen. Als hij ouder wordt zal het voor hem misschien een ontdekking zijn dat Jezus zelf ook half geadopteerd was; door Jozef. Want Jezus' Vader was natuurlijk God. En Jozef had hem hier op aarde aangenomen als zijn Kind.


Zo zien de zakjes van de Ikea er uit.


PS. De schouw is verkocht...het wordt al leger hier in huis! Straks een houtkacheltje, vandaar...

Ik was niet helemaal op tijd. Vanavond beginnen we pas. Maar gelukkig nog genoeg dagen te gaan! Ik kijk er zelf ook naar uit om er elke dag mee aan de slag te gaan, wat een leuke manier om elke dag met Christus en het echte Kersverhaal (geschiedenis eigenlijk) bezig te zijn! De ene keer iets snels, de andere keer iets wat meer tijd kost. Een wedstrijdje, een knutseltje, een duplo stal maken, een geboortekaartje voor Jezus knutselen, een speurtocht naar namen van Jezus, etc. Bijna alle ideeen van Stichting Generatio. Met op Kerstavond als afsluiting (of moet ik juist zeggen intro) het naspelen van het Kerstverhaal thuis. Met het opzeggen van een versje.


Ondertussen aan het schetsen en plattegrondjes tekenen van het nieuwe huis. Heerlijk om ook daar naar uit te mogen kijken. De eerste aankoop is ook al gedaan. Een echte blikvanger. De eerste bestelling via internet waarbij ik het nieuwe adres kon invullen. Het is eigenlijk wel een grappig verhaal hoe we zo bij deze bestelling kwamen. 

Toen ik een tijd geleden op zoek ging naar inspiratie voor het interieur van ons nieuwe huis, kwam ik onderstaande foto (weer) tegen. Deze had ik al eens op een Pinterest bord bewaard (zelfs meerdere keren per ongeluk). Blijkbaar spreekt heel veel in deze foto mij aan. 
Ik zie hier in: een frisse uitstraling, toch warm, met Engelse bloemetjes en roosjes, maar ook (grote) abstracte/ grafische prints, veel kleur, met een rustige basis & hier en daar een toets geel (love it!). Het toont ook aan dat rood niet ouderwets hoeft te zijn. Ik zie het als een soort update van mijn huidige stijl. Wat me het meest aantrekt zijn de blauwe bank met 'rolled arm' en het vloerkleed.

Naar die bank ben ik op zoek gegaan, wat me uiteindelijk wel resultaten opleverde maar iets te prijzig naar mijn zin. Na een tijdje zag ik dat Ikea een soortgelijke bank in andere kleur aanbiedt voor een fractie van de prijs. Een mooi altenatief en lichtblauw aanbrengen kan ook op andere manieren. 

Bleef over dat prachtige, prachtige kleed. Vind ik dan he! Het bleef maar in mijn hoofd hangen. Maandenlang. Tjah... dan vind ik het blijkbaar echt mooi. Ook mijn vrij kleurrijke kleurenschema bleef terugkomen in mijn gedachten. Ik gooide het een tijdje aan de kant, maar het kwam toch weer terug naar me.

Ik verdiepte me wat in interieur design, deed een paar stappenplannen om kleuren te kiezen, stijlwoorden te verzinnen en bekeek voorbeeldjes. En telkens kwam ik weer terug bij dit inspirerende plaatje met dat mooie vloerkleed.

Ik vond een vloerkleed in dezelfde kleuren, maar zonder textuur, gewoon plat. Toen vond ik dit kleed. Ik was er niet eens naar op zoek gegaan omdat ik gewoon aannam dat zoiets wel niet in Nederland te koop zou zijn (volgens mij komt de foto uit de UK of de VS). En toen , patsboem, liep ik er gewoon tegen aan. Op internet dan he. Mijn mond viel open van verbazing. En toen hapte ik naar adem om de prijs. Daarna keek ik even verder en zag dat meerdere winkels het kleed aanboden waarvan één voor 50 % van de prijs. 

Wat? Omdat het een duur kleed betreft, scheelt het ook heel veel geld!
 Toch leek het decadent en liet ik het idee maar weer varen. 
Dat goedkopere, platte kleed was toch ook leuk? En zoooooveel goedkoper. 
Juist ja. Tot ik de maten in moest voeren. Dat kleed bleek opeens meer dan 2x zoveel te kosten. 
Okee...nu zaten we al op de helft van het bedrag van het afgeprijsde super kleed. Wilden we echt zoveel betalen voor dat andere kleed dat eigenlijk tweede keus was?

Toen, om ons echt over de streep te trekken, las ik dit artikel over het verschil tussen goedkoop en betaalbaar: http://www.fieldstonehilldesign.com/2014/03/buy-the-best-affordable-vs-cheap.html . Dat gaf voor mij de doorslag. Dan maar andere dingen schuiven binnen het budget. Een item van echte kwaliteit verloochent zichzelf niet. Het is geen impulsaankoop, we vonden het al heel lang mooi. Dus dan mag het ook een keer.
En tada...daarom wordt begin februari onderstaand vloerkleed bij ons nieuwe adres afgeleverd, als alles goed gaat. Ik ben er nu al helemaal blij mee! En ondertussen veel bijgeleerd over het inrichten van een huis. (Zó leuk en gekmakend tegelijk!)

***
 Wat ik ook heel leuk vond was om een soort testje te doen met woorden over je huis. Eerst werd gevraagd drie woorden te noemen waar je aan dacht als je aan je ideale huis denkt, m.b.t. hoe het voelt, welk doel je huis heeft en hoe het er uit ziet.

Daarna volgde een enorme lijst met woorden. Daar koos ik alle woorden uit die mij aanspraken m.b.t. ons huis. (Ik heb mijn man telefonisch even hetzelfde laten doen, grappig om de overeenkomsten en verschillen te zien). Daarna koos ik uit die lijst zo'n drie woorden die ik aan de eerdere drie toevoegde. Bij mij waren het in totaal deze woorden: Fresh, Warm (of Cozy/ Homey), Charming (in het verlengde is elegant, maar niet de chique variant), Vintage (of Rustic), pops of Colour.

Het idee erachter is dat je nieuwe aankopen of veranderingen in je interieur toets aan deze (eigen) woorden. Zo kan je voor samenhang in je interieur zorgen.

En het werkt nu al, want ik toetste voor de gein de woorden: home en charming en fresh in, in Pinterest en tada daar kwam bovenaan een plaatje dat heel erg veel elementen in zich had van de collage die ik zelf die middag had gemaakt: zelfde kleuren, inclusief her en der een toets geel, zelfde soort hout en bank. Echt heel treffend.

Deze testjes en hulpmiddelen haalde ik ook van eerder genoemde site: http://www.fieldstonehilldesign.com/2012/10/i-love-you-style-words.html. Het leuke aan die site is dat het geen verkoop site is, het komt in ieder geval niet heel commercieel en vol belangen over (wel sponsors, maar weinig 'koop,koop,koop', zoals in woonmagazines). Ze geeft juist veel tips hoe je binnen je mogelijkheden heel veel kan realiseren. Stap voor stap. Soms met geduld. Soms met wachten, sparen of je kans grijpen, soms met een grotere uitgave waar het kan. Mooie website!


Detail van de kalender van deze maand. Mooie sfeer en kleuren. Nu nog mijn oude kalender vinden die ik met het te koop zetten van ons huis ergens heb weggemoffeld en waardoor ik nu al een aantal verjaardagen ben vergeten , sorry mensen :-( !! (Nog steeds niet gevonden...)


Havermoutpap met halverwege twee eetlepels pompoenpuree toegevoegd. Lekker! En gezond. Deze week veel pompoen gegeten. Eerst als een soepje met appeltjes erdoorheen en toast met geitenkaas en peccannoten en rucola erbij.  De dag erop heerlijke pizza met 450 gram pompoen, fetakaas, ham en tomatenpuree op naan en een salade met rucola en gegrilde aubergine, verse tomaat en komkommer. Heerlijk allemaal. Eén pompoen, werd uiteindelijk in twee avondmaaltijden en twee keer een ontbijt gebruikt. Niet gek voor een flessenhalspompoen van 1,7 kg. (Die 'pizza' is een echte aanrader trouwens! Ik heb het Engelse recept hier gevonden. Flat Bread heb ik vervangen door Naanbrood en de ham door magere gekookte ham (50 gram per persoon). Het werd echt een hele berg 'vulling' op de kleine naanbroodjes, maar daarom niet minder lekker (integendeel).  Het fotootje hieronder was dus niet helemaal representatief :-)

Pumpkin pancetta and feta pizza

Gemakkelijke Kerst (of liever de tijd vóór Kerst) uit zich o.a. in niet teveel tijd voor uitgebreide Adventstukjes etc. Misschien komt het nog, maar voor nu heb ik heel gemakkelijk vier kaarsen op een rijtje gezet, rode decoraties en denneappels eromheen. Klaar. Het idee van aftellen naar Kerst, liedjes zingen bij het aansteken en de bijzondere zondagen vieren voorafgaand aan het vieren van de verjaardag van Christus, is daarmee gerealiseerd. Wie weet komen er later nog mooie kerststukjes en dergelijke, maar voor nu is dit even prima zo.


Deze bank gaat mee straks. Dit weekend er alvast een nieuwe hoes omgedaan. Wit. Met een kind en een kat? Ja hoor. Het kan in de wasmachine en is lekker neutraal. En is het echt onherstelbaar beschadigd... het is de goedkoopste hoes van dat eerdergenoemde Zweedse winkelcomplex. Ik heb besloten me er niet al te druk over te maken. Ik kan wel 10 tot 20 tot wel 40 hoezen halen voor het geld dat ik anders voor een andere bank zou betalen. En er komt er al eentje bij! Mooi zat zo! En mooi rood-wit straks met de Kerst.


Ondertussen is Sinterklaas ook nog steeds het land niet uit. Wat een gedoe dit jaar. Toch waren er persoonlijk ook hele mooie momenten. Zoonlief kreeg leuke dingen en we werkten er samen aan om ook blij te zijn voor andere kinderen etc. Dat paste mooi bij de geschiedenis van de broers van Jozef. Ook krijg je niet altijd alles wat je hebben wilt, of in meerdere keren en moet je soms even wachten. Zo deden we ook aan karaktervorming rondom Sinterklaas. Blij zijn voor een ander, niet jaloers zijn, dankbaar en blij met wat je krijgt, er plezier in hebben iets voor een ander te kopen/ aan een ander te denken, geduld, kunnen wachten. 


En het leverde gezellige momentjes op, zoals afgelopen zondagmiddag: ene gezellig ouderwets verhaal over Sinterklaas van W.G. van de Hulst, met een kopje thee en een chocoladeletter van school.  


 En als laatste nog, de pas gevuld kalender. Vanavond de eerste keer een zakje openmaken. Ik ben benieuwd naar de reactie van onze zoon! Allemaal een goede tijd van verwachting, c.q. Advent gewenst,

Annemieke

4 opmerkingen:

  1. De kamer ziet er mooi kleurrijk uit! Het kleed is inderdaad echt mooi, heel warm ook! Zelf ben ik meer van de natuurtinten, maar af en toe wat meer kleur zou best leuk zijn! Binnenkort komt onze cognackleurige/oranje stoel binnen, dus ben heel benieuwd hoe dat staat. Leuk om je zo met de inrichting bezig te houden! Heerlijk die boeken van van de Hulst! Las mijn oma vroeger altijd uit voor. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om zo met de inrichting van je nieuwe huis bezig te zijn. Ik vind lichte kleuren voor meubels altijd mooi in een interieur, het is zo vrolijk. En met een paar accessoires kun je gemakkelijk en niet duur een winter cq zomer sfeer maken. Ik heb een paar mooie fauteuils met bloemetjes patroon op de website van de Otto gezien maar ik ben zelf (helaas) al voorzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat spannend is deze fase van jullie leven! Zoveel nieuwe mogelijkheden...heerlijk! Ik wens je veel plezier toe bij het uitvogelen van alle nieuwe ideetjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.