maandag 3 november 2014

Family Time & Ridder KamertjeAfgelopen weekend hebben we inderdaad de Family Night met pompoen en pompoen gebed kunnen houden (zie vorig berichtje)
Hierbij de foto's.
Wat we nog toevoegden -->
Liedjes: Licht van de Wereld, dat schijnt in de duisternis / Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes...etc.
Bijbelgedeelten: Mat. 5:14/ Joh 1 &8


Alles klaar.

Om beurten de vieze troep, de zaadjes van zonde, haat, boosheid, jaloezie etc. eruit halen. Mooie gelegenheid om doorlopend te benoemen wat we deden: ' wat gaan die zaadjes er toch lastig uit he, net als de zonden uit ons hart. Het is soms echt lastig om die weg te doen). En bij het wassen van de pompoen: 'Heeft de pompoen zelf armpjes om zichzelf te wassen? Nee? Zo is het ook met ons hart. We kunnen ons hart zelf niet schoonmaken, Jezus wil dat doen. Hij wil de slechte dingen weg wassen.'

Ogen om Gods mooie schepping te zien, neus om Zijn geuren te ruiken, mond om Hem te eren en elkaar te bemoedigen...


  
2 blije gezichtjes
Verder dit weekend... manlief had zin om kipstukjes te maken. Dat kan hij als de beste, dus dat werd genieten!En een bezoekje aan de zee. Heerlijk met die stormachtige wind en bijna zomerse temperaturen. Perfect!


En al heel lang beloofd, maar nog niet van gekomen: wat fotootjes van de ridderkamer van zoon. Helaas was net zijn goede, aangepaste ridderdekbed in de was. En de quilt is nog in de maak (liep nogal wat vertraging op door de verkoop van het huis, dan wil je niet telkens met grote lappen stof in de weer zijn omdat het netjes moet blijven). Dus misschien komt er nog eens een aparte foto van het bed. Maar voor nu is dit het zo'n beetje.


Kasteelklamboe, vloerkleed, (houten) zwaardjes, ridder vlaggetjes.


Geinspireerd door Jozua 9Vlaggetjes van stevig kartonpapier


Schildjes op de plek waar eerst hartjes zaten. In dezelfde kleuren hebben we ook een speelgoedschild gemaakt van hout met op de achterkant een handvat van een keukenkastje.Tjah.. jammer van die wasknijper :-P Maar voor de rest ben ik wel in mijn sas met de mooie nachtblauwe klamboe en de heldere kleuren van deze vlag.

Als ik zo kijk, krijg ik weer zin in het werken aan die quilt, :-) Hopelijk binnenkort weer wat meer rust en ruimte om daaraan verder te werken! 

Groetjes, Annemieke

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/12/4e/f5/124ef5dfa5784399a1ad0667d5c7eb6c.jpg 

Bron: http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/12/4e/f5/124ef5dfa5784399a1ad0667d5c7eb6c.jpg

Vertaling: "Omdat het nu eenmaal voor de hand ligt dat onze kinderen te maken krijgen met wrede vijanden in dit leven, laat ze dan tenminste gehoord hebben van dappere ridders en heldhaftige moed - C.S. Lewis"

En omdat ik niet kon kiezen...deze ook nog -lol

Since it is so likely that children will meet cruel enemies, let them at least have heard of brave knights and heroic courage. -C.S. Lewis
Bron: http://adaddyblog.com/best-books-for-a-5-year-old/

2 opmerkingen:

  1. Nog bedankt voor de link van beeldbijbel, voor 31 oktober, we hebben hem gebruikt voor een gedeelte van de invulling van de avond.
    Mooi blogje weer, en een mooie ridderkamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Annemieke, wat een mooie manier om een kind duidelijk te maken dat de zonde uit ons hart verwijderd moet worden. Door het concreet te maken vergeten ze het niet snel! En nog bedankt voor je link van vorig jaar voor de filmpjes van Luther. Afgelopen zaterdagavond heb ik ze bekeken met mijn dochter van 10.

    Groetjes, Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.