woensdag 20 maart 2013

Thuis!

Heerlijk, we zijn thuis!! Wat hebben we thuis gemist. En wat is vrijheid toch onbetaalbaar. Vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer we willen. Geen dubbele tralies en sloten voor al je ramen en deuren, geen autoritjes die je moet reserveren, maar vrij uitzicht, auto en fiets bij de hand en de mogelijkheid om op elk moment van de dag buiten te zijn. We zijn erg dankbaar voor deze dingen waarvan we eerder niet eens het besef hadden dat ze zo belangrijk waren.
Wel is het erg koud voor ons :-) Arme Seth, voor hem zal het nog wel kouder voelen. Net als veel Nederlanders hopen we op warmer weer. Maar we zijn eigenlijk al gezegend geweest met een 'break'. De winterperiode voelt voor ons niet zo lang als voor anderen, denk ik. We hebben immer 3,5 week heerlijk weer gehad? Ook de natuur was in Zuid-Afrika imposanter. Het was herfst en zelfs in dat jaargetijde bloeide er nog van alles. 

 
 

 Het mooie is, dat we een potje rode aarde meegenomen hebben. Zo bijzonder om dat in deze context terug te zien! Ook hebben we een mooie veer (van een parelhoender denk ik) uit het dierenpark meegenomen en de beroemde grote dennenappel (dennenbol in het Afrikaans). Wat moest onze gids lachen toen ze onze Nederlandse benaming hoorde.
De aankomst op Schiphol verliep fantastisch. Seth had goed geslapen in het vliegtuig en ook het koffie drinken ging goed. Seth heeft niet een keer gehuild en kon zelfs wat rondrennen. Het was super om de familie te zien en Seth te laten zien. Wat een mooie cadeaus waren er voor Seth! De aankomst thuis was ook heel verrassend en overweldigend met een versierd huis (buren), taart (zelf gemaakt door overbuurvrouw), een stapel kaarten, pakje uit Amerika, bloemen (vriendinnen), schoon kippenhok.... Het was haast teveel om te beseffen dat er zoveel mensen zijn die blij met ons zijn!
Slapen, eten, drinken gaat allemaal uitstekend. Vandaag merken we wel dat de tranen heel snel komen, dat was na onze 'verhuizing' (van guesthouse) in Zuid-Afrika ook na een paar dagen. Hopelijk kunnen we hem er met geduld en troosten doorheen loodsen. Vader en zoon zijn nu op de fiets (met fietsstoeltje) naar de stad toe. Even tijd voor koffie en blog. Want zo in het begin voel je, je voor 95 - 99 % moeder en daarna ook nog Annemieke (mijn zus verwoorde het zo en ik herkende dat helemaal). Uiteraard zal dat na verloop van tijd anders moeten groeien, maar deze tijd is gewoon heel intensief en alles draait om onze knappe knul.


Gisteren tijdens zo'n zelfde momentje gauw een halve citroen gepakt en wat honing erop gedaan. 


5 Minuten in laten werken en zo een maskertje genomen. Het voelde heerlijk, je huid wordt net zo strak gespannen als bij een maskertje uit de winkel en als er iets op je lippen lekt, smaakt het nog lekker ook ;-)


Doel is: reinigen en vocht inbrengen.

Hier kwam het idee vandaan: http://www.aboverubies.net/search/label/Domestically%20Divine%20Link-UpDaarnaast kreeg ik nog een tip van mijn zus over meer bedekte (modest) zwemkleding. Ik had hier eerder over geblogd en kreeg toen best wat reacties. Uiteraard ben ik het briefje kwijt waarop ik de merknaam had geschreven...ben alles kwijt nu...
Maar dit is een voorbeeldje. Ik hoop binnenkort eens op google verder te zoeken. Voor wie niet uit Amerika kan/ wil bestellen, is het fijn om te weten dat er nu ook opties in Nederland zijn. Ik weet nog wel de zaak waar het vandaan komt: Pink. Misschien dat je via 'zwemkleding' en 'pink' verder geholpen kunt worden. 

Deze rok is ook te dragen als jurk en erg leuk voor op het strand. De band is gemaakt van 80% polyamide en 20% elastan en de rest van deze jurk/rok is van 100% polyester. Het is een echt lang model, valt niet al te ruim. Je hebt ook modellen met polka dots etc.

Fijn om weer eens lekker te bloggen op deze locatie! Hartelijke groeten,

Annemieke

8 opmerkingen:

 1. Wat fijn om weer wat van je te lezen! Heerlijk zeg, om weer thuis te zijn. Het moet wel heel bijzonder voelen, om Seth nu in je eigen vertrouwde omgeving te hebben. En als moeder en Annemieke goed geïntegreerd zijn, wat zul je dan een bijzonder persoon zijn! Klinkt een beetje wazig, maar je snapt me wel!
  Geniet van je kleine mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tankini is van Sunmarin en de jurk/rok (dubbel, dus met voering) in zwemkledingstof, is van lentiggini. Lentiggini wordt oa verkocht bij Pink, maar er zullen vast andere zaken zijn die het ook verkopen (zie internet). Groetjes van diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom Thuis!!!
  Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen. En wat een verrassingen zijn er voor jullie gemaakt. Wat heerlijk zal dat voelen.
  Geniet van deze bijzondere periode en doe lekker rustig en neem je momentjes ;)
  Groetjes Marieke J.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne thuiskomst hadden jullie! Geniet maar veel van deze mooie tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom in Nederland! Wat een overweldigend welkom zo te zien! Geniet ervan, en ook van de rust momentjes. Het lijkt me lastig om zo in het begin ook nog tijd voor jezelf te hebben/te maken. Komt vast met de tijd wel weer :-) Als alles weer een beetje in een normaal ritme loopt enzo. Geniet van het weer-lekker-thuis-zijn als gezin!! Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enkele jaren geleden hebben we mensen uit ZA in de gemeente gehad. Ze hebben enkele jaren hier gewoond en moesten toen weer terug omdat de man hier geen werk kon vinden. Kun je nagaan hoe dat was voor dat gezin! Enkele jaren de kinderen (pubers toen) lekker vrij op de fiets na school en club/vriendjes en dan weer terug achter de hekken. Dat wisten ze nog goed te herinneren en ondanks het mooie weer en schitterend land, wilden ze niet terug, maar het moest! Wat waarderen wij onze vrijheid dan veel te weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom thuis!
  Wat een heerlijke foto's weer..en wat een fijne buurt om te wonen, dat jullie buren zo meeleven, heerlijk! (wij hebben dat hier ook, onbetaalbaar)
  Hoe vond Seth de kippetjes? Hij was ze misschien wel al gewend in ZA? Misschien kun je in het voorjaar een kuikentje voor hem kopen dan heeft hij zijn eigen kipje..(Oh, ja ... het is al voorjaar..haha, zaterdag gaat het sneeuwen..)
  Het zal best zwaar zijn om ineens moeder te zijn. Als je zwanger raakt heb je negen maanden om te wennen en eerst een rustige babyperiode maar jullie vallen direct 'met de neus in de boter' want driejarigen zijn twee handen vol. Voor hen zit het leven vol met spannende dingen waar ze het gevaar of de gevolgen niet van inzien. Maar, nog een jaar en dan mag Seth naar school en kom je weer in een heel ander ritme (brengen en halen..). Maar nu nog niet aan denken hoor, gewoon een moeder zijn zoals je hart je ingeeft, altijd op je intuitie varen!
  Heel veel geluk gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Annemieke,

  Een WARM WELKOM THUIS voor jullie allemaal!
  O wat is het heerlijk om je hele verhaal te lezen,
  en wat is jullie zoontje een snoepje :-)
  Zo snoezig om te zien.
  En die prachtige taart...
  maar jullie Seth is natuurlijk DE KERS op de taart!

  Neem jullie tijd om te wennen!
  Fijn om weer van je te horen :-)

  Liefs, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.