donderdag 29 maart 2012

Heerlijke gebakken mozarella met lentesalade ~ Delicious fried mozzarella with spring salad

Sinds vorige week hebben we eieren van onze kippen! Heerlijk om weer eieren van onze eigen kippen te kunnen eten. Vandaag gebruikte ik de eieren voor gebakken mozarella.

Since last week we have eggs from our chickens! Great to have eggs from our own chickens to eat. Today I used the eggs to make baked mozzarella.


Hier het recept:
  • ei
  • mozarella
  • panneermeel/ broodkruim
  • kruiden of knoflookpoeder naar keuze
  • peper en zout
Klop een klein ei los en leg panneermeel/ broodkruimels klaar. Voeg kruiden, peper, zout, knoflookpoeder naar smaak toe en roer het door het panneermeel. Snijd de mozarella in stukjes en haal ze door de ei en dan door het panneermeel. Doe dat twee keer zodat ze echt stevig in hun jasje zitten.
  
Here's the recipe:

needed:
  • egg
  • mozzarella
  • panneermeel / breadcrumbs
  • herbs or garlic powder choice
  • salt and pepper
Beat egg and place a lay panneermeel / breadcrumbs ready. Add herbs, salt, pepper, garlic powder to taste and stir the panneermeel/ crumbs. Cut the mozzarella into pieces and draw them through the egg, then through the panneermeel/ crumbs. Do this twice so they really have thick jackets.


Links een mozarella die een keer 'gecoat' is en rechts eentje die een dubbel jasje aanheeft.  Bak de mozarella-hapjes in hete olie goudbruin. (Dit is ook heel lekker met geitenkaas).

Left a mozzarella once 'coated'  and right one that wears a double jacket. Fry the mozzarella bites-in hot oil until golden. (This is also very good with goat cheese).


Dan de salade:

Uit het boek 'Een echtgenote naar Gods hart' heb ik een goed, praktisch advies onthouden over de planning van de avondmaaltijd. Meestal heb ik na vijf uur 's middags helemaal geen zin meer in koken omdat ik er al 'een dag op heb zitten.' En dat terwijl ik wel van koken houd! Vandaar dat ik nu vaak 's ochtends of in het begin van de middag al begin met de voorbereidingen van koken: iets snijden, klaarzetten, enz. Deze salade had ik al voorgesneden en per bereiding in bakjes in een afsluitbare bak gedaan. Heerlijk dat ik het vanavond alleen nog maar in volgorde in de pan hoefde te doen : )

Dit is gebaseerd op een recept van het tijdschrift Buitenleven.
Nodig:
  • 200 gram groene asperges
  • 1/2 gourgette
  • 1/2 of een kleine ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 el pijnboompitten
  • citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bieslook
 

Then the salad:

I have used a good, practical advice about planning the evening meal from the book "A wife after God's heart".  Usually I do not feel like cooking after five o'clock in the afternoon because I am tired by then. And that while I love to cook! Therefore I will now often already start to prepare to cook in the morning or in the early afternoon : do some cutting, preparing, etc. This salad I had already pre-cut and I have put bowls in a sealable big bowl. Wonderful how I only had to put everything in the pan to bake in order of the bowls.

This is based on a recipe from the magazine Buitenleven.
 
Needed:
  • 200 grams green asparagus
  • Half gourgette
  • 1/2 or a small onion
  • 1/2 clove garlic
  • 1/2 tbsp pine nuts
  • lemon
  • salt and pepper
  • olive oil
  • chive

 Snijd de gourgette en asperges in vingerdikke stukken. Houd de kopjes van de asperge apart.
  1. Rooster de pijnboompitten. Haal uit de pan.
  2. Bak de ui en knoflook glazig in de olie en haal uit de pan.
  3. Bak eerst de asperge een paar minuutjes, dan de gourgette een paar minuten, dan de kopjes er nog even bij. Voeg ondertussen peper en zout toe.
  4. Doe alles bij elkaar en voeg bieslook en citroensap naar smaak toe.
Met dank aan de kippen, voor de eitjes voor de mozarella!
***

Cut the asparagus and gourgette to finger thick pieces. Keep the heads of the asparagus aside.
  1. Toast the pine nuts. Remove from the pan.
  2. Saute the onion and garlic in oil until soft and remove from pan.
  3. Cook the asparagus for a few minutes first, then the gourgette a few minutes, then the heads of aspargus (also a few minutes). Meanwhile, add salt and pepper.
  4. Put everything together and add chives and lemon juice to taste.
Thanks to the chickens for the eggs for the mozarella!


 zonnebaden - sunbathing



1 opmerking:

  1. Wat een goede tip uit dat boek van de vrouw naar Gods hart!

    BeantwoordenVerwijderen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.