woensdag 1 februari 2012

Oosters stoofpotje van het petroleumstel - Oriental stew prepared on the oil stove

Allereerst the uitslag van de giveaway. Die is gewonnen door Janneke Wind! Gefeliciteerd! 
At first the results of the giveaway. The winner is Janneke Wind! Congratiolations!


Dan over tot het lekkers. Lekker zo’n stoofpotje met dit weer. Dit keer een beetje Thais, Surinaams en Nederlands. Van alles wat en lekker!!!
Je hebt nodig:
  • Thai Kitchen, Green Curry pasta, 3 pepertjes, dus lekker pittig - klein beetje.
  • ½ bloemkool
  • Sperziebonen naar smaak
  • 2 uien
  • 350 gram rundvlees om te stoven
  • Beetje boter of olie
  • Blikje kokosmelk
  • Eventueel extra kruiden zoals korianderzaad, verse koriander, peper en zout
  • Voor de kleur eventueel nog een kleine theelepel geelwortel of kurkuma.
  • Rijst


  1. Curry pasta iets verdunnen met water en over het vlees doen. Omscheppen.
  2. Vlees aanbakken in de boter of olie.
  3. Ui toevoegen.
  4. Rest van de pasta met wat water toevoegen.
  5. Bloemkool en sperziebonen in stukjes  erbij doen.
  6. Kokosmelk toevoegen.
  7. Zout en peper toevoegen. Geelwortel toevoegen.
  8. Een paar uur zachtjes laten stoven.
  9. Een half uur voor het einde eventueel extra kruiden en boontjes toevoegen.
  10. Rijst koken en bij het opdienen verse koriander over de saus verdelen.
Heerlijke oosterse smaken!

Then something delicious. A good stew with this weather! This time it is a little Thai, Dutch and Surinamese. Of everything a little and very delicious!

You need:
  • Thai Kitchen Green Curry Paste, 3 little peppers on the jar, spicy so use very little.
  • ½ cauliflower
  • Green beans to taste
  • 2 onions
  • 350 grams of beef for stewing
  • Little butter or oil
  • little can coconut milk
  • Any additional herbs such as coriander, cilantro, salt and pepper
  • For the color may have a small teaspoon turmeric.
  • rice

  1. Dilute the curry paste with water, pour it over the meat. Turn over.
  2. Bake the meat in butter or oil.
  3. add onions.
  4. Add rest of the paste with some water.
  5. Add chopped cauliflower and green beans.
  6. Add coconut milk.
  7. Salt and pepper. Add some turmeric add.
  8. Let the stews cook on the oil stove or other source of heating, on low temperature for a few hours.
  9. Half an hour before the end, add extra spices and beans.
  10. Cook the rice. Serve fresh coriander over the sauce.

Delicious Oriental flavors!

PS. Je kan bloem en water gebruiken aan het einde om de saus te binden. 
PS. You can use flower and water to bind the sauce.



Heerlijk om lekker bij het licht van een petroleumlampen op te eten. Dit zijn de sfeervolle dingen waar ik thuis lekker van kan genieten.
Fantastic to eat by the lights of oillamps. Those are the cosy things that I can enjoy so much at home.





In Lancaster in de VS hebben we soortgelijke plaatjes gezien. Winkels waarin nog volop nieuwe ouderwetse lampen werden verkocht!

In Lancaster in the US we saw pictures like this one in real. Shops with loads of new old fashioned lamps!

2 opmerkingen:

  1. jummie, was dat het stoofpotje voor de biosfilm? Zo ja, als ik had geweten dat het geen standaard stoofpotje was :P, was ik komen eten :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha ha, nee dat was met rode wijn. Dat is overigens mijn echte favoriet! Nog simpeler: gewoon vlees bakken, peper en zout/ laurierblaadje erbij. kleine uitjes in z'n geheel of half erbij, afblussen met een flinke scheut rode wijn en maar pruttelen voor een paar uur. Af en toe extra wijn, beetje water erbij. En klaar! Heerlijk nu het sneeuwen gaat : )

    BeantwoordenVerwijderen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.