donderdag 3 november 2011

Zelf ovenfriet maken




Eigenlijk is mijn wederhelft hier nog beter in, maar ik zet dit lijnvriendelijke recept online. 
't Is altijd eventjes werk, maar dan heb je ook wat. Voor ons is het een beetje zondagse kost geworden.





De geschilde aardappelen in tweeën of vieren snijden en in een snijapparaat of met de hand in lange frietjes snijden.


 De rauwe frietjes kort koken, zeker niet langer dan 10 minuten!


 De friet afgieten en eventueel even spoelen met koud water.


Een beetje olijfolie, paprikapoeder en (zee)zout erbij, deksel erop en schudden maar...

Op de bakplaat


En uit de oven na zo'n 20-30 minuten op zo'n 200-220 graden



En tast toe!

1 opmerking:

  1. We bakken deze ovenfriet inmiddels zo'n twee keer per maand. Bedankt voor het recept!
    Arjan

    BeantwoordenVerwijderen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.