donderdag 3 november 2011

Recept voor heerlijke brownies zonder nootjes

Brownie

150 g pure of bittere chocolade
150 g roomboter
150 g zelfrijzend bakmeel

125 g suiker
125 g basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel zout
4 eieren (middel groot)

boter of margarine om in te vetten
bloem om te bestuiven

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakvorm
invetten en bestrooien met bloem.
Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
Chocolade in stukken breken. In kleine pan met op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren. 





Van vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren. Bakmeel en zout door chocolademengsel roerenEieren één voor één al roerend toevoegen. 

                                     
Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
In midden van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken.
De binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog.
De brownie ca. 30 minuten in vorm laten afkoelen. 




 (dit is slechts de helft)

Chocoladeglazuur

60 gram pure chocolade
50 gram poedersuiker
30 gram boter/ margarine
3-4 eetlepels koud water

·         Breek de chocolade in stukken en voeg de boter toe. Laat al roerend smelten.
·         Voeg poedersuiker en water aan het gesmolten mengsel toe. Laat oplossen en het glazuur is klaar om over de brownies te gieten.
     
     Heerlijk met een kopje thee of koffie.


      

 Of lekker als onderdeel van een high tea.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.