woensdag 30 november 2011

Arretjescake

Pas gegeten bij iemand anders en snel gezocht hoe ik dit zelf kan maken. Zo lekker! Maar wel een beetje vet, dus meer iets voor een feestje. Ik heb een recept gevonden en heb dat wat aangepast. 

This cake is delicious. I have eaten it by someone else and I soon found out how to make it myself. It is so good! But, it is a little fat, so maybe it is more something  for a party. I found a recipe and adjusted it a bit.



De ingrediënten zijn:
1 rol biscuitjes
200 gram witte basterdsuiker
200 gram boter
50 gram cacao
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren

The ingredients are:
1 roll of biscuits
200 grams of white/brown sugar
200 grams of butter
50 grams of cocoa
2 little sachets of vanilla sugar
2 eggs


  • De biscuitjes in een plastic zakje doen en er met iets zwaars op slaan zodat het kleine stukjes worden (bijv. een deegroller).  Ga niet zo ver dat het hele kleine kruimeltjes zijn.
  •  Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er geen klontjes meer inzitten. 
  •  Doe dit samen met de boter in een pan en zet dit op een klein vuur.
  • Klop ondertussen het ei los en bekleed een (cake-)vorm (of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie of boter en bloem het goed in (het losmaken doe je dan door de vorm even in heet water te houden zodat de boter een beetje smelt en je de cake er gemakkelijk uit kan halen).
  • Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker is opgelost, een beetje af laten koelen.
  •  Meng alles door elkaar met de biscuitjes en voeg de eieren toe. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.*
  • Put the biscuits in a plastic bag and beat it with a heavy thing like a rolling pin to small pieces. Do not make the crumbs to small.
  • Mix the cocoa, vanilla sugar and brown or white sugar together and stir until there are no lumps in it. 
  • Pour this in a pan with butter and put it on a small fire.
  • Meanwhile beat the egg and cover a (cake) form (or plastic container or something similar) with plastic wrap or butter and flour it well (release: hold it in hot water for a little while so that the butter outside the cake melts a little bit and you can get out easily).
  • Stir the butter-sugar mixture frequently. When the sugar has dissolved, let cool slightly.
  • Mix together with the biscuits and add eggs. Put it in the form and let it stay in the fridge for one night.*

De naam komt van Arretje Nof, een stripfiguur die hoorde bij de Arretjesboter. Hieronder wat plaatjes van dit manneke.
The name comes from Arretje Nof, a cartoon character who was invented by the makers of the Arretjesbutter. Below are some pictures of this little character. 





* Kan ook 3 uur in de diepvries om op te stijven. You can also freeze the cake for 3 hours.

1 opmerking:

Your comments make me happy/ Uw of jouw reacties maken mij blij.